ויטמין K

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

12/01/2004 | 22:14 | מאת: אלון

האם מסוכן ליטול תוספת של ויטמין K על דעת עצמי? מה יכולות להיות תופעות הלוואי? תודה.

14/01/2004 | 13:32 | מאת: shay eyal נטורופט ומדריך חדר כ

שלום אלון . תפקידו של ויטמין K בגוף וא בעיקר למנוע הצטברות של כרישי דם ולעזור בדלול הדם עודף של ויטמין K יכול לגרום כתוצאה מכך לירידה בכמות הטרומבוציטים אותם חלבונים שאחראים על קרישת הדם ( כאשר נפצעים אלה החומרים שגורמים שלא נאבד דם אלא שהדם יעצר ויקרש) וכך לדילול יתר של הדם לדימומים בפה ולחוסר קרישת דם. לשאלתך האם צריך לקחת ויטמין K תוסף התשובה היא לא . ויטמין K ישנו בירקות עליים ירוקים ואין צורך לקחת תוסף של ויטמין K חוץ מן המזון .

14/01/2004 | 14:20 | מאת:

אלון שלום, בדר"כ אין סיבה ליטול תוסף של ויטמין K , הצריכה הדרושה ליום הינה 120 מיקרוגרם ליממה( לגבר מעל גיל 19), אם הינך נוטל תוסף המכיל כמות זו לא ייגם לך כל נזק. רונית ענבר