טבליות B12- מינון לטבעונית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

13/12/2004 | 21:56 | מאת: הילה

שלום רונית, אני בחורה בת 20, צמחונית כבר 7 שנים וטבעונית שנה וחצי. קניתי ויטמין B12 של "בויטקס" (טבליות מציצה תת לשונית), אך אח"כ שמתי לב שעל הקופסא כתוב: "כל טבליה מכילה 1000mcg ויטמין B12 המהווים פי 500 מהקצובה היומית המומלצת לגילאי 25-50", ולגבי המינון נכתב לקחת טבליה אחת ליום. המשפט "פי 500 מהקצובה היומית המומלצת.." דיי הבהיל אותי ולא ידעתי אם עליי לקחת את הוויטמין לפי ההוראות הכתובות או אולי מספר מסויים של פעמים בשבוע? בנוסף אציין שקניתי מולטי וויטמין לנשים של "דרך חיים" שבו בין היתר יש 6mcg של וויטמין B12. אודה לתשובתך!

15/12/2004 | 14:42 | מאת:

הילה שלום, כדורי ויטמין B12 למציצה תת לשונית נספגים בכלי הדם הקטנים שעוברים בחיך התחתון תחת הלשון, הספיגה בצורה זו הינה חלקית ,למרות זאת נחשבת למומלצת ביותר. תקפידי לערוך בדיקות דם לבירור רמות ויטמין B12 בעוד כחודשיים. בברכה, רונית ענבר