בדיקות דם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

02/12/2004 | 20:04 | מאת: רוית

שלום, קיבלתי תוצאות של בדיקות דם והתברר לי שיש לי ברזל ברמה 15 והמוגלובין 13 ו-B12 ברמה סבירה. סוכר ברמה 70. נתנו לי סלו-פה ואני מפחדת שזה יעשה לי בלאגן בבטן. מה דעתך על התוצאות, הבנתי שזו רמה נמוכה מאד של ברזל? למה חוסר בברזל גורם? תודה רבה

03/12/2004 | 22:26 | מאת:

רוית שלום, בדיקת רמות פריטין משקפת בצורה טובה יותר את מאגרי הברזל. לא בהכרח שתוספת הברזל תגרום לתופעות לואי, יש סוגים שונים של תכשירי ברזל ביניהם תכשירים " עדינים יותר" מבחינת תופעות הלואי. חוסר ברזל עלול לגרום לתסמינים שונים, הנפוצים ביותר הם חולשה ועייפות( תסמינים של אנמיה). רונית ענבר