הריון,רגישות ללקטוז וויטמינים...הרבה שאלות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

01/12/2004 | 16:46 | מאת: רחלי

שלום רב, אני בת 29 + בהריון תאומים שבוע 13 יש לי רגישות ללקטוז (לא שותה חלב בכלל ואוכלת גבינות רק מידי פעם ובכמויות מועטות) כמו כן סובל מתסמונת המעי הרגיז שבאופן מפתיע דווקא בהירייון כשכולן סובלים מעצירויות אני רצה לשירותים בעיקר בבקרים.. ברצוני לשאול מספר שאלות: 1. אני לוקחת תוסף ויטמינים של אלטמן לנשים הרות- (הפרנטל הרגיל ממש עשה לי רע... )יש בו 25 מ"ג ברזל האם זה מספיק? 0בנתיים ההמוגלובין בסדר...) 2. מה בנוגע לסידן? האם יש צורך לקחת תוסף מיוחד של סידן עקב כך שאינני אוכלת מוצרי חלב? (ועכשיו בהירון עוד קשה יותר לאכול עם הבחילות והכל?) 3.האם כדאי לפנות לדיאטנית והאם יש צורך בהפניה של רופא? 4. מה עושים עם המעי הרגיז וכאבי הבטן הללו??? (לא ממש שלשולים אבל כאבים והרגשה לא נוחה)זה בעיקר בבקרים ובד"כ נפסק במשך היום יש משהו שניתן לשנות בתזונה? 5. האם אפשר ללעוס מסטיק אורביט בהיריון? (זה מאוד עוזר לבחילות...) ברצוני לציין כי בעבר הלא רחוק סבלתי מירידה במשקל ונכנסתי להיריון במצב של משקל גבולי כיום אחרי ירידה מסוימת (שוב בחילות ושינויי תיאבון..) אני שוב על הגבול.. סליחה על כל השאלות... אודה לך מאוד מאוד אם תוכלי לייעץ לי ואולי ישנו ייעוץ מיוחד בקופ"ח לנשים הרות?(אני במאוחדת) שוב תודה בברכה, רחלי.

03/12/2004 | 21:57 | מאת:

רחלי שלום, בשל רגישות ללקטוז וצריכה מועטה של מוצרי חלב מומלץ מאד לשלב תוסף של סידן, ניתן גם להעשיר את התפריט במוצרים עשירים בסידן כגון: גבינות טופו, מעדיני סויה, סרדינים, טחינה, שקדים ועוד. לגבי הברזל, יש לעקוב אחר רמות ההמוגלובין ולהגיב בהתאם. ניתן לצרוך מעט מסטיק אורביט, יש להימנע מצריכת סכרין ומוצרים המכילים סכרין בתק' ההריון. ברב קופות החולים תוכלי להנות לפחות מייעוץ דיאטטי פרטני אחד. בהצלחה רונית חצה