מינרולוגיה במכשירי אוסמוזה הפוכה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

28/11/2004 | 12:37 | מאת: אורן

שלום, לפני כשנה התקנתי בביתי מכשיר לסינון מים בשיטת האוסמוזה ההפוכה. לאחרונה ערכתי בדיקות מים והתוצאות הן: PH : 6.5 Conductivity: 180 micro S/cm Total Hardness : 10.3 mg/l as CaCO3 Ca : 8.6 mg/l as CaCO3 (~3.5 mg/l as Ca) Alkalinity: 35 mg/l as CaCO3 Cl: 18.8 mg/l נאמר לי כי התוצאות מראות רמות נמוכות במיוחד של קלציום (Ca)- 3.5 מג"ל לעומת כ- 60 מג"ל במי מוביל וכי ריכוז הקלציום מאד נמוך מבחינת מינרולוגיה של מים המתאימים לשתייה. אציין כי יש לי ילד בן שנתיים ששותה מים אלה. האם אין סכנה להתפתחות השלד שלו?עם או בלי קשר הוא משלשל כרונית. מומחים-מה דעתכם?

05/12/2004 | 15:11 | מאת:

אורן שלום, צריכת הסידן המומלצת לילד בן שנתיים הינה 500 מ"ג ליום, יש לוודא שתזונתו מכילה מספיק סידן ( בעיקר ממוצרי חלב ופורמולות של חלב). מקווה שכולם בריאים רונית ענבר

05/12/2004 | 19:44 | מאת: אורן

ומה עושים אם הוא מנוע ממוצרי חלב עקב שלשולים??? הוא מקבל פורמולת חלב מדוללת בערב בלבד. ...וכן - הוא בריא אבל היא לא :-(