ויטמינים/אנמיה/נשירת שיער

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

20/11/2004 | 22:05 | מאת: אלייה

שלום שמי אלייה, אני בת 21. תמיד שיערי היה דק אך לא דליל. בשנים האחרונות אני סובלת מנשירה נוראית וגם רמת ההמוגלובין שלי נמוכה מאוד. קניתי ויטמינים אבל אני חושבת שלקחתי אותם בצורה לקויה כי לא הועילו לי כל כך. אני רוצה עיצה מתי כדאי לנטול את הויטמינים (ברזל, מוליטי וכו) , אחרי אוכל, לפני אוכל, בבוקר , בערב?? מה עוד ניתן לעשות חוץ מלקחתץ ברזל עבור האנמיה ולמנוע נשירת שיער וכיצד ניתן לחדש את צמיחת השורשים? האם קרחת תעזור?

22/11/2004 | 10:23 | מאת:

אלייה שלום, מומלץ להתייעץ עם רופא מטפל לגבי מינוי תוסף הברזל ובנוסף לעקוב בבדיקות הדם אחר רמות ויטמין B12, אבץ ותפקודי בלוטת התריס. את תוספי המזון יש ליטול ע"פ הוראות היצרן המצורפות - מומלץ להקפיד על הפרדת תוספת הברזל ממוצרי חלב וממזונות המכילים קפאין ( קפה, תה ועוד), נוכחות של ויטמין C עשוייה לסייע בשיפור הספיגה ( פלפל, תפוז וכו'). יש לוודא שתזונתך מאוזנת, מגוונת ומכילה מזונות מכל קבוצות המזון( מוצרי חלב, בשר, דגנים, ירקות, פירות ועוד). בברכה, רונית ענבר

22/11/2004 | 12:32 | מאת: מריוס ויטנר-תזונאי

אני מציע שתפסיקי לקחת כל תוסף מזון ולשפר את תזונתך במקום. את זקוקה לייעוץ תזונתי ע"מ לדעת אילו תוספי מזון יועילו לך.