חוסר ויטמין12B

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

06/11/2004 | 15:59 | מאת: מיה

שלום רב: אני מיה בת 32 ורווקה עשיתי בדיקת דם והרופא אמר שהויטמיןB נמוך(150)ואני צריכה לקבל זריקותאו תרופה,ולקחתי4 זריקות והתברר לי שיש לי רגישות לזריקות והתחלתי לקחת כדורים ויטמין B12וגם יש לי רגישות לכדורים.הרגישות היא שיצא לי על הפנים ועל כל הגוף פצעים ממש מעצבנים אותיכמו כתמים וכ'ו. עכשיו אני הפסקתי לקבל את כל התרופות האלה,ולא יודעת מה לעשות. אני מבקשת מכבודכם לעזור לי בנושא הזה,אפילו להגיד לי מה האוכל שאני צריכה לאכול שיש בו הויטמין הזה. הערה:אני לא אוכלת בשר. תודה רבה

06/11/2004 | 19:43 | מאת:

שלום רב, המקורות התזונתיים לויטמין B12 הינם: בשרים, עופות, דגים, ביצים וברמה פחותה גם מוצרי חלב. לבעיות אלרגיה יש לפנות לאלרגולוג. בברכה, רונית ענבר