לשון סדוקה או מחורצת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

23/09/2004 | 23:40 | מאת: עלמה

שלום רב, יש לי לשון סדוקה אך לא זכור לי ממתי. לאחרונה שמתי לב לכך. איני סובלת ממנה כל הזמן אך קיימת רגישות-מה עם אכילת מזון חם או מתובל. מצטרפת לכך גם עייפות רבה שאינה מאפיינת אותי. אני נוטלת אלטרוקסין לאיזון בלוטת התריס ומאוזנת (לאחרונה נבדקתי). הרוקח המליץ לי לבדוק חסר בויטמינים ובייחוד b ו-b12. מה דעתך? האם תוכלי לכוון אותי למאמר על ויטמין זה? תודה, עלמה

27/09/2004 | 13:40 | מאת:

עלמה שלום, עייפות הינה סימפטום כללי שבין השאר יכל להגרם מאנמיה, כדאי לערוך בדיקות דם ולעקוב אחר רמות ההמוגלובין, ברזל, ויטמין B12 וחומצה פולית. חסר בניאצין עלול לגרום ללשון סדוקה. בברכה, רונית ענבר