חוסר ברזל ושילשולים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

22/09/2004 | 15:06 | מאת: מוטי

רינת שלום , יש לי ילד בן שנתיים שבבדיקה דם התגלה שהיה לו חוסר בברזל לאחר שהתלוננו אצל הרופאה שלו שהוא נראה עייף ותשוש מהרגיל . הוא קיבל מינון יחסית גבוה של טיפות ברזל להשלמת החוסר . העניין הוא שהוא משלשל כבר שלושה ימים ויש לי חשש שהברזל לא נספג אצלו. ידוע לי כי צריך ויטמין -C על מנת שייספג (אבל יחד עם זאת הוא גם גורם משלשל..). שאלה - איך יודעים שהברזל אכן נספג כפי שצריך ? ומה אפשר לעשות על מנת להפחית את השילשולים (גם התיאבון שלו ירד מאוד). אנא ייעצי לי - אני אובד עצות . מוטי

22/09/2004 | 19:35 | מאת:

מוטי שלום, הפורום אינו עוסק בבעיות הקשורות בילדים - מומלץ לפנות לרופא הילדים. בברכה, רונית ענבר

23/09/2004 | 23:45 | מאת: רוחי

יכול להיות מאוד שהברזל גורם לו לשלשולים. ישנו ברדל אורגני אשר מקושר לשני חומצות אמינו ולכן נספג בצורה טובה יותר עד פי 4 מברזל אנאורגני. ואשר אינו גורם לשלשולים. גשי לכל סופר פארם ותבקשי.