בעית תזונה - ילד בן 3

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

16/09/2004 | 23:21 | מאת: דניאלה

שלום רב וחג שמח, סליחה על השאלה הארוכה. אני כותבת מתוך ייאוש אחרי שהתייעצתי עם לא מעט רופאים ודיאטניות. לבני בן ה-3 הפרעת תזונה קשה מאד, הוא בעצם עדיין אוכל 3-4 בקבוקי רמדיה ביממה. מאז שהתחלנו לתת לו לטעום מוצקים בגיל 5 חודשים ובעצם עד היום הוא נרתע מאוכל מוצק. עד גיל שנתיים וחצי בכל פעם שהתייעצנו עם רופא, הוא אמר לנו לא להפוך את זה למלחמה ולא לשכנע את הילד לאכול והבטיח שזה יסתדר בקרוב. אך נראה שזה לא קורה. לפני כמה חודשים ביקשנו לבצע בדיקות דם לוודא שהכל בסדר. בדיקות בדם יצאו תקינות לחלוטין. ובעצם שוב אמר הרופא שננסה לדובב אותו לאכול אך לא להכריח ושזה ישתנה. הרופא איבחן את בננו כבררן. תיאור המצב: הילד בעצם שותה בבוקר בקבוק רמדיה (בלי שום דייסה כי גם את זה הוא לא רוצה), ארוחת צהריים לעיתים הוא אוכל בגן וגם אז זה מסתכם בשליש מנה. בבית הוא לא מוכן לאכול צהריים (לפעמים אנו משכנעים אותו לאכול קצת לחם או רבע קציצה) לפעמים הוא אוכל חצי תפוח במשך היום ובערב שוב בקבוק רמדיה. מאז שנולד ועד היום הוא אוכל בקבוק רמדיה באמצע הלילה. היום למשל הוא שתה בקבוק בבוקר, אחרי שעתיים שתה כוס שוקו, בארוחת הצהרים הוא הסכים לאכול חצי קציצה בלבד ואחר הצהריים אכל חצי חתיכת אבטיח, כמובן שאחרי האמבטיה ביקש בקבוק. וככה זה פחות או יותר כל יום. הוא לעולם לא הסכים לאכול מעדני חלב, ירקות, אורז וכו, טנחנו מאד מודאגים ממצבו ולפעמים אנו חושבים שהוא הרגיל את עצמו להיות רעב וזה כבר לא מפריע לו. יש לציין כי אין לו שופ בעיה ללעוס ולבלוע אך נראה שהרבה מאכלים פשוט מגעילים אותו. ניסינו את כל הטריקים של לאכול ביחד איתו (כל ערב אנו עורכים ארוחה משפחתית) אך כלום לא עוזר. אנא, עזרו לנו וייעצו לנו מה אפשר לעשות או למי אפשר לפנות? איזה רופא מטפל בבעיות כאלו? שוב סליחה על השאלה הארוכה, שנה טובה. דניאלה

18/09/2004 | 01:59 | מאת:

דניאלה שלום רב, הפורום אינו עוסק בבעיות הקשורות בילדים, ניתן להפנות את שאלתך לפורום העוסק בילדים וכמובן לרופא הילדים ולדיאטנית המתמחה בטיפול בילדים. בברכת שנה טובה רונית ענבר