חוסר בויטמין B-12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

09/09/2004 | 23:39 | מאת: יסמין

שלום רב, אני בת-31 ואובחן אצלי חוסר בויטמין b-12 . האם עליי לברר מדוע יש לי חוסר כזה?היות ואני אוכלת הרבה עופות, בשר ומוצריו...... ולשאלתי השניה: הרופא נתן לי כדורים מסוג טראמבין לשימוש בוקר וערב האם ניתן לקחת את הכדורים גם ללא ארוחה לפני לקיחתם?..מדוע זה כה חשוב? תודה על תשובתך... יסמין.

12/09/2004 | 10:32 | מאת:

יסמין שלום, מנגנון הספיגה של ויטמין B12 מסובך מאד ולכן בד"כ לא בודקים מדוע יש בו חוסר. חוסר זה נפוץ היום מאד גם אצל אנשים שאוכלים בשר ולא ברור בדיוק מדוע. את הכדורים כדאי לקחת עם אוכל כי אז מנגנוני הספיגה פועלים עבור כל מרכיבי המזון. שנה טובה, אורנה עצמון