כדורים וקולה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

09/09/2004 | 18:17 | מאת: סיגל

האם נטילת תרופה או ויטמין או גלולה למניעת הריון עם קולה , במקום מים, היא מותרת? האם הקולה לא "אוכלת" את הכדור?

12/09/2004 | 10:27 | מאת:

סיגל שלום, תרופות כדאי תמיד לקחת עם מים. יש לשים לב להוראות מיוחדות לגבי מזון הנתנות ע"י הרוקח בזמן קניית התרופה. אמנם קולה היא חומצית אך החומציות בקיבה גבוהה יותר. תרופות מסוימות מכילות ציפוי מיוחד שעמיד בחומציות וכך עוברות את הקיבה בשלום. שנה טובה, אורנה עצמון