ויטמינים לצמחונים וסבוריאה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

08/09/2004 | 20:35 | מאת: אפרת

אני צמחונית בערך 11 שנה , בבדיקות דם האחרונות שעשיתי התוצאה של ויטמין B12 היא 329 האם זה נמוך או שזה בסדר. אני אוכלת הכל חוץ מבשר, אך לאחרונה יש לי נשירת שיער ואני מרגישה חלשה ועייפה (אין לי חוסר ברזל) אני סובלת גם מסבוריאה 10 שנים האם אני צריכה לקחת מולטיויטמין או ויטמין B קומפלקס? מה עדיף יותר? אני לא רוצה לקחת סתם ויטמינים שאני לא צריכה של יהיה עודף בגוף, קראתי שזה לא בריא לקחת סתם ויטמינים, אודה לך אם תעזרי לי. נ.ב. אם תוכלי לכתוב לי גם איך אבץ נקרא בבדיקות דם.

09/09/2004 | 09:25 | מאת:

אפרת שלום, בענין הנשירה כדאי לברר את רמות האבץ(Zinc ) ותפקודי בלוטת התריס. רמות ויטמין B12 שאת מציינת תקינות ואין צורך בנטילת תוספים ללא חסר. בברכה, רונית ענבר

09/09/2004 | 23:27 | מאת: אפרת

תודה רבה לך על התשובה המהירה בברכת שנה טובה.