מניעת צניחת רצפת האגן לאחר לידה

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

21/06/2005 | 13:54 | מאת: איילת

שלום ילדתי לפני כשבועיים בן יפה ובריא (טפו-טפו). הלידה היתה מהירה מאד (חטופה), במשקל 3.5 ק"ג, ונזקקתי אחריה לתפרים פנימיים רבים. רציתי לדעת האם ישנם אמצעים שאוכל לנקוט על מנת למנוע או להקטין את הסכנה לצניחת רצפת האגן. ויותר ספציפי- לפני ההריון התאמנתי בריצות וכפיפות בטן. מתי אוכל לשוב לפעילות זו?

22/06/2005 | 18:31 | מאת: ד"ר קונדריאה

לאחר משכב הלדה- ששה שבועות את יכולה לחזור לפעילות מלאה יש תרגלי חיזוק רצפת אגן אותם ניתן ללמוד במכונים פסיוטרפיים של הקופות למשל. בברכה דר' אלכסנדר קונדריאה מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה וכירורגיה של ריצפת האגן מרכז רפואי וולפסון חולון טלפון ביחידה: 03-5028490 מרפאות: טשרניחובסקי 1 כרמל צרפתי טלפון: 8337164-04 שדרות ח"ן 11 ת"א טלפון: 5284892-03

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה