צניחת הרחם

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

19/06/2005 | 10:23 | מאת: לאה

שלום רב, אני בת 28, כשנתיים אחרי לידה שנייה. מס' ימים לאחר הלידה האחרונה סבלתי מעצירות קשה וכתוצאה מלחיצות, הרגשתי שצוור הרחם שלי נפל לנרתיק. רופאת הנשים שלי אישרה את חששותי ושלחה אותי לפיזיאוטרפיה בקופת החולים. המטפלת התפלאה להבחין שאין חולשה בשריר וכי אני מצליחה לכווץ היטב, אך ברגע שאני משחררת את השריר, הכל צונח בחזרה. בעקבות כך, היא הסיקה שפיזיאוטרפיה לא יכולה לפתור את הבעיה.בינתיים אינני סובלתי מבריחת שתן או צואה, אך בעת קיום יחסי מין, יש לי הרגשה מוזרה של חדירה לאחור. ידוע לי שהפתרון הוא לעבור ניתוח, אך ברצוני ללדת עוד ילדים. האם ניתן להמשך כך עוד מס' שנים, לסיים את הלידות ואז לנתח, או שמה עלי לעבור ניתוח בדחיפות? האם ישנם בכל זאת טיפולים אחרים (פרט לניתוח) שיכולים לעזור? וכיצד ניתן להגיע אליך לבדיקה/לקבוע ניתוח? בתודה ובברכה, לאה

22/06/2005 | 16:17 | מאת: ד"ר קונדריאה

אינך בסכנה ובמע=ידה ואת מסתדרת את יכולה להמתין עד אחרי הלדה הבאה. פרט לאופציות ניתוחיות- אשר עבורך יש לשקול התערבות מינימלית שכאן הניתוח כנראה יתפרק בהריון הבא , יש טבעות להחדרה לנרתיק לשמירת הרחם במקומו- הן עלולות לגרום כאב או דלקת ויש צורך להוציאן באופן תדיר לנקיון , יחסי מין וכו בברכה דר' אלכסנדר קונדריאה מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה וכירורגיה של ריצפת האגן מרכז רפואי וולפסון חולון טלפון ביחידה: 03-5028490 מרפאות: טשרניחובסקי 1 כרמל צרפתי טלפון: 8337164-04 שדרות ח"ן 11 ת"א טלפון: 5284892-03

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה