ניתוח T.V.T -מה אם לא מצליח

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

17/09/2003 | 08:41 | מאת: אסתי

לד"ר גורדון שלום רב באחת התשובות שלך כתבת שניתוח T.V.T מצליח ב90%, ועד חמש שנים אחרי הניתוח 1. מה קורה אם הניתוח לא מצליח - מה הסיבוך או מה קורה ? 2. מה קורה אחרי חמש שנים, צריך שוב ניתוח או משהו אחר ? 3. האם לכל אחד מתאים טיפול בביו פידבק והאם הטיפול עושה מה שהניתוח עושה את אותה פעולה ? אני פשוט צריכה לעבור את הניתוח הזה לפני יותר משנה ואני מאד חוששת גם מהאפידורל כי אמרו לי שבהרדמה מלאה לניתוח אין את אותו אפקט או הצלחה . אנא נא תשובתך - אסתי

17/09/2003 | 10:36 | מאת: ד"ר דוד גורדון

אם הניתוח לא מצליח או מצליח באופן חלקי דבר שקורה ב-5% מהמקרים ניתן לחזור עליו שוב.תרגול רצפת האגן יעילה בדכ רק במקרים הקלים. רוב הסיכויים שניתוח שעמד במבחן הזמן והוא יעיל גם5 שנים אחרי הניתוח ימשיך להיות יעילמ גם לשנים נוספות רבו.

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה