בריחת שתן

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

30/06/2004 | 12:10 | מאת: יוספה

הנני בת 51 ואחרי 4 לידות, וברצוני לוודא איך ניתן לחזק את ריצפת האגן על מנת שלא כל התעטפות אני אפחד מבריחת שתן.

08/07/2004 | 10:14 | מאת: ענבל בן-דרור

דליפת שתן בעיטוש נכנסת תחת הקטגוריה של דליפת שתן במאמץ. העיטוש גורם לעליית הלחץ בתוך חלל הבטן אשר גורם ללחץ על שלפוחית השתן ולכן קוראת הדליפה. במצב תקין - שרירי רצפת האגן אמורים להתכווץ כיווץ מקדים - לפני השיעול, וכן שרירי הבטן העמוקים המספקים תמיכה לשלפוחית השתן בזמן השיעול. בעקבות ההריונות והלידות חלה ירידה בכוח השרירים, במהירות התגובה שלהם ובשיתוף הפעולה ביניהם. בד"כ הנחיות פשוטות לכיווץ הסוגרים אינן מספיקות, מכמה סיבות - פעמים רבות לא מכווצים את השרירים הנכונים, אלא שרירים אחרים "בסביבה" - שרירי הישבן, הירכיים וכו', חשוב ללמוד כיצד להפעיל את רצפת האגן דווקא בזמן המאמץ (שיעול, הרמת חפץ כבד וכו'). ודבר אחרון חשוב ללמוד כיצד להפעיל את רצפת האגן בשילוב נכון עם שרירי היציבה האחרים והנשימה. הבעיה בהחלט ניתנת לטיפול ! לאחר בירור אצל אורוגינקולוג, פני לפיזיותרפיה לשיקום רצפת האגן. בברכה - ענבל בן-דרור (פיזיותרפיסטית).

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה