צניחת צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

05/06/2004 | 16:39 | מאת: שלי

ד"ר שלום רב! עברתי לידה ראשונה מאוד טראומטית שנמשכה שעות ארוכות והסתיימה בואקום, לאחר הלידה לא שלטתי בגזים למשך3 חודשים ובשבוע הראשון בשל שימוש בכדור משלשל גם לא שלטתי בצואה.כעבור 3 חודשים מהלידה הכל היה תקין במשך שלוש שנים לא הרגשתי שם דבר חריג מלבד אולי כאב עמוק בנרתיק ביום הראשון למחזור ומן תחושת כובד למטה במידה והיתי קופצת. היום כעבור 3 שנים אני בהריון שני, כשבשבוע 21 הרגשתי פתאום לחץ נוראי בפי הטבעת וגם מקדימה והיה לי מעט דימום. (זה קרה לאחר עבודות הבית) לאחר בדיקה נמצא כי יש לי צניחה של צוואר הרחם כ3 ס"מ מהאינטרויטוס ( דבר שלא הרגשתי בו לפני כן) הומלצה מנוחה ללא מאמץ על מנת לא להחמיר את הצניחה. מה דעתך על מצבי האם זה כ"כ חמור ולאחר הלידה צפויות לי בעיות עם צניחת רחם? האם כדאי לי לעבור ניתוח קסרי על מנת שלא להחמיר את המצב כתוצאה מהלחיצות בלידה רגילה? סליחה מראש על המגילה ואודה לתשובתך.

07/06/2004 | 17:09 | מאת: ד"ר קונדריאה

המליצו על מנוחה כנראה עקב הדימום ולא עקב הצניחה. באשר לאופן הלידה- עצם ההריון עלול להחמיר את המצב ולכן לדעתי אין צורך בניתוח מניעתי. בהצלחה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה