צניחת רחם

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

15/04/2004 | 21:15 | מאת: חנה

ד"ר קונדריאה שלום, אני סובלת מצניחת רחם מזה כ-20 שנה. לאחרונה המצב החמיר והמלצת הרופאים היא להוציא את הרחם והשחלות (אני בת 52). האם יש פתרון אחר ? ומה שמטריד אותי יותר: האם אחרי הסרת הרחם לא תהיה צניחה של איברים פנימיים אחרים ? תודה, חנה

16/04/2004 | 19:08 | מאת: ד"ר קונדריאה

יש "טבעות" להחדרה לנרתיק המרימות את הצניחה. זהו לא טיפול הבחירה באישה צעירה כמוך. יש גם ניתוחים להרמת הרחם ולא להוצאתו אך גם הם פחות מקובלים באישה בגיל המעבר שסיימה את תכנית הילודה. עליך לשבת עם הרופא המטפל ולדון עימו על כל אחת מהאפשרויות ולהגיע להחלטה משותפת לסביעות רצונך. בהצלחה

18/04/2004 | 21:41 | מאת: חנה

ד"ר קונדריאה שלום, ניסיתי טבעת וקוביה ואף אחת מהן לא החזיקה את הרחם במקומו. הן נפלטו תוך זמן קצר מאחר והצניחה ממש חמורה. שאלתי העיקרית היא האם כאשר מוציאים את הרחם יש סכנה שאיברים פנימיים אחרים יצנחו ? חנה

18/04/2004 | 21:46 | מאת: חנה

ד"ר קונדריאה שלום, ניסיתי טבעת וקוביה ואף אחד מההתקנים לא החזיק את הרחם. הם נפלטו החוצה תוך זמן קצר מאחר והצניחה חמורה. שאלתי העיקרית היא האם במקרה של הוצאת הרחם עלולים לצנוח איברים פנימיים אחרים לחלל שנוצר ? מהם אחוזי הסיכון של צניחה כזו (מנסיון מצטבר) ? תודה, חנה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה