שלפוחית "עצבנית ורגישה"

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

16/02/2004 | 22:19 | מאת: סיגל גדעון

אני בת 20 לאחר ברור מקיף מגיל 6 . ברקע 2 בדיקות אירודנמיות נפח שלפוית בין 90 ל 100 סמ"ק. ביופסיה וציטצקופיה המראות על שלפוחית רגישה עם מעט בצקות. ללא בעיות כליות. ניסתי את כל הכדורים המיבשיים...וכן החדרה ישירות לשלפוחית פעם בשבוע למשך שעה. 2 שאלות : הציעו לי ניתוח הרחבה של השלפוחית עם לקיחה של עור מהמעי האם ניתוח זה ממולץ ומבוצע בפועל? בנוסף הציעו לי בהרדמה כללית להחדיר בלחץ גדול מיים והדבר אמור להרחיב את השלפוחית האם את ממליצה על טיפול זה? האם השלפוחית באמת מתרחבת או לאחר תקופה חוזרת למימדיה הרגילים?

17/02/2004 | 12:54 | מאת: ד"ר קונדריאה

שלום סיגל יש לך הפרעה באיכות חיים ולא בבריאות. את זאת המחליטה עד כמה ההפרעה וכמה רחוק את מוכנה ללכת לטפל בה. הניתוח להגדלת השלפוחית עי מעי ידוע ומוכר. זהו ניתוח גדול עם אחוזי הצלחה לא רעים. הרחבות שלפוחית עושים בעיקר בדלקת מסויימת בכיס- אם זאת בעיתך הרי שיש טיפולים נוספים.- לא ניתוחיים. אני מביא כעת שיטה חדישה להשתלת אלקטרודה המרגיעה את השלפוחית ובמשך זמן היא גדלה. בברכה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה