ילדה בת 7

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

07/02/2004 | 00:58 | מאת: איריס

ד"ר שלום! יש לי ילדה בת 7 שבורח לה פיפי במהלך היום. היא מאד מתאפקת לא לעשות פיפי אך יש לה תכיפות גדולה במתן שתן. כמעט תמיד תחתוניה רטובים ותמיד היא מגיעה ברגע האחרון לבית שימוש. בלילה היא מתעוררת לעשות פיפי (עד לפני כשנה עוד הרטיבה במיטה). לפני 4 שנים הגננת שלה שמה לב שיש לה תכיפות גבוהה יותר במתן שתן. אבל עדיין לא עשיתי עם זה כלום. כיתמיד חושבים שזה התנהגותי וכו. האם יכולה להיות בעיה בשלפוחית בגיל כזה. אם כן איזו בעיה זו ומה יכול להיות הטיפול. תודה

09/02/2004 | 17:38 | מאת: ד"ר קונדריאה

עקרונית יש הפרעות אורגניות בשלפוחית גם בגיל הזה. אני מסכים עם יועציך שזה כנראה התנהגותי. יש לפנות לרופא ילדים באזור מגוריך והוא יפנה אותך למרפאה העוסקת בהרטבה בגיל הרך. במידת הצורך הם יעזרו באורוגינקולוג. הטיפולים הם התנהגותיים בעיקרם. בברכה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה