הריון ושרירי רצפת אגן

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

13/05/2011 | 16:49 | מאת: יעל

שלום, אני בחודש שמיני (הריון שני) ומזה מספר שבועות סובלת מתחושת לחץ כבד על שלפוחית השתן(גם השתנה תכופה וגם חוסר הקלה בלחץ לאחר מתן שתן). לאחרונה התקררתי והתחלתי להשתעל ואני מרגישה שבעת התקפת שיעולים יש פליטה קטנה של שתן. יש לציין כי לאחר ההריון הראשון הרגשתי כבדות באזור ועשיתי שיטת פאולה שעזרה. האם נכון להתחיל כבר עכשיו לפני הלידה להתאמן בשיטת פאולה או אחרת ? תודה

14/05/2011 | 08:40 | מאת: ד"ר קונדריאה

בהחלט ניתן לבצע תירגול ריצפת האגן בהריון. לאחר הלידה להתמיד ולהיבדק עי אורוגינקולוג כחדשיים לאחר הלידה. בברכה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה