שלפוחית שתן לא מתרוקנת

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

24/11/2010 | 22:30 | מאת: סנדי

שלום, אני בת 40+ ללא הריונות וללא רחם. יש לי צורך תכוף למתן שתן. הבעיה בלילה היא, שלמרות שאני מפסיקה לשתות כבר משעות אחר הצהריים, 16:00-17:00,אני נוטה להתעורר לקראת הבוקר, אחרי מקסימום כ- 6 שעות שינה, עם צורך למתן שתן למרות שלפעמים מסתבר כשאני קמה לשירותים שהשלפוחית בעצם לא כ"כ מלאה. מבדיקות US ואורודינמית הכל תקין. הדבר היחיד שנאמר כל פעם זה שגם לאחר התרוקנות, במהלך הבדיקה, נשארת שארית שתן די משמעותית (פעם אחרונה כ- 40 סמ"ק) ונאמר לי שאני צריכה לנסות להתרוקן. איך עושים את זה? תודה

30/11/2010 | 09:49 | מאת: ד"ר קונדריאה

מצבך והבדיקות תקינים לחלוטין. התעוררות פעם אחת לפנות בוקר נחשבת תקינה. במידה ומפריע לאיכות חייך הטיפול הוא תרופתי כרוני קבוע להרגעת כיס השתן. בברכה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה