שאלה

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

24/10/2010 | 02:23 | מאת: שולמית

שלום, יש לי כתמים על התחתונים (האזור ממש רטוב לעיתים) מהפרשה (ההפרשה היא מעבר להפרשה השקופה של ביוץ. כשאני מנגבת אם מופיעה הפרשה היא בדרך כלל בצבע לבן ולעיתים נוטה אולי לצהוב אך על התחתונים מתקבל גוון צהבהב וגם מעין שלולית חומה גדולה. לא תמיד כשאני מנגבת אני רואה את ההפרשה) מההפרשה לא ברור לי אם היא חריגה מאוד כי הרבה פעמים יש לי הפרשות, במיוחד סביב תנודות הורמונליות העניין הוא שיש לזה ריח מאוד חזק ולא ברור לי אם המקור זה שתן או הנרתיק. אני לא מרגישה דליפה של שתן אך יתכן שהריח הוא של שתן. כשאני מנגבת יש ריח מאוד מלוח אך לעיתים ריח של דג מעושן(?). איך אני יכולה לדעת מה המקור - שתן או נרתיק? תודה

26/10/2010 | 11:06 | מאת: ש

חבל שלא ציינת פרטים כפי שבקשתי. אני מניח שאת בגיל המעבר. פני לרופא נשים לאבחון מדוייק של ההפרשות ואפשרות לדימום רחמי קל (חום)

26/10/2010 | 13:11 | מאת: שולמית

ראשית תודה על תשובתך וסליחה ששכחתי לצרף את הנתונים. אני בת 42, לא קיימתי יחסים ולא נטלתי גלולות ולפני כחצי שנה בצעתי פרופיל הורמונאלי שלא הצביע על כך שאני בגיל המעבר. אגב - כשאני מנגבת ההפרשה נראית בד"כ שקופה ועל התחתונים זה נראה כמו שלולית חומה. עוד אוסיף כי מדי פעם מופיעה נקודה אדומה מזערית (בגודל של קצה עפרון)בגוון שונה מזה של ההפרשה. תודה רבה.

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה