דלקת בשתן ודחיפות במתן שתן...

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

04/10/2010 | 20:24 | מאת: מעיין

שלום! אני בת 21, בריאה באופן כללי, רציתי לדעת כיצד אפשר למנוע את הדלקת, אני מאד מקפידה על הייגניה אישית, משתלדת לשתות כ10 כוסות מים ביום... אך לשווא... במהלך השירות הצבאי שלי (משתחררת עוד חודשיים), סבלתי מספר פעמיים מדלקת בדרכי השתן וטופלתי ע"י אנטיביוטיקה. הדלקת האחרונה הייתה לפני כחודש חודש וחצי, גם בה טופלתי ע"י אנטיביוטיקה וכעת אני נוטלת כמוסות של חמוציות (חברת לייף) ווטמין סי מידי יום- קיבלתי המלצות חמות על חמוציות וויטמין סי, האם זה יעיל? האם זה יכול למנוע דלקות חוזרות? בנוסף, בעיקר בשבועיים האחרונים שמתי לב שאני צריכה ללכת לשירותים לעיתים קרובות, תופעה זו מופיעה בעיקר אחרי שתייה, אפילו אחרי כוס מים אני מרגישה צורך לעשות פיפי (ויש פיפי, זו לא רק הרגשה). זה דיי מציק, בעיקר שאני נמצאת במקום ציבורי בו אין לי תמיד גישה לשירותים ואני, לא יכולה למנוע מעצמי לשתות מים כשאני צמאה... וגם- לפעמיים אני צריכה להתפנות גם בלי קשר לשתייה מעוטה/מרובה, אין צריבה או כאב, יש שתן (לרוב הרבה) לפעמיים לחץ על אזור השלפוחית והבטן התחתונה האם גם זה תסמין לדלקת בשתן? או בעיה רפואית אחרת? מה לעשות? האם יש לכם כלים להציע לי? טיפול? בדיקה?... אשמח לקבל תשובה! תודה רבה על כל מענה שינתן!!!

05/10/2010 | 10:54 | מאת: ד"ר קונדריאה

האם מופיע לאחר יחסי מין? איזי יש מקום לטיפול מונע. במידה ולא יש לפנות לאורוגינקולוג לברור. בברכה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה