כמה שאלות בנושא התרחבות הנרתיק

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

01/06/2010 | 14:56 | מאת: זהרה

שלום, ילדתי 4 ילדים מגיל 23-28, ושוב בגיל 32.היום אני בת 37. ב-3 חודשים האחרונים החלה התרחבות של הנרתיק, וצניחה קלה של תקרת הנרתיק, גם בליטה קלה בקדמת הנרתיק המורגשת מפתח הנרתיק. רופאת הנשים טוענת שזה בסדר צוואר הרחם מעט נמוך, אך שזה לא משמעותי. לי ולבן זוגי הדבר מפריע בקיום יחסים, וגם מונע ממני פעילות גופנית כמו ריצה, שמאוד חשובה לי, גם אחרי הליכה מהירה על הליכון מורגשת תחושה כלשהי בקדמת הנרתיק. שאלותי הן: 1. מאחר ואני לא יודעת מהם הגורמים לשינוי במצב, אשמח לשמוע מה ניתן לעשות כדי לחזור למצבי הקודם, לפחות לעניין קיום יחסים. 2. מה ההמלצה לגבי המשך פעילות גופנית? כעת אני לא עושה שום פעילות אירובית , שחשובה לי מאוד, אך מה לגבי הליכה מהירה על הליכון? אופניים? 3. האם יתכן קשר לשימוש בטבעת נובהרינג? התחלתי להשתמש בה כשלושה ארבעה חודשים לפני תחילת הבעיות, כאשר לבסוף הטבעת החלה להפלט מהנרתיק עם קיום יחסים, דבר שלא היה בתחילת השימוש בה.(היום אני על גלולות) תודה

01/06/2010 | 14:58 | מאת: זהרה

02/06/2010 | 14:18 | מאת: ד"ר קונדריאה

ניתן לבצע תיקון התרופפות הנרתיק לשיפור יחסי המין. כמו כול ניתוח פלסטי גם ניתוח זה לא נדיר. בברכה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה