ניתוח הרמת שלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

13/04/2010 | 18:27 | מאת: דקלה

שלום רב לך ד"ר קונדריאה, אימי עברה לפני מספר ימים ניתוח להרמת שלפוחית השתן, הנרתיק ופי הטבעת.היא סובלת מזה כ8 שנים מצניחה, אך עד כה אובחנה כצניחת רחם.בועדה לניתוח אובחן ששלפוחית השתן היא זו שצנחה.אימי בת 69 וסובלת מאוסטואפורוזיס, כולסטרול ותת פעילות של הבלוטה.היא מקבלת תרופות למחלות אלו.בניתוח שלפוחית השתן שלה נפגעה והם תפרו את המקום והיא היתה במשך 5 ימים עם קטטר.לאחר 5 ימים היא נותקה מהקטטר ויום שלם נתנה שתן בצורה עצמונית.למחרת היום היא עשתה אולטראסאונד ונמצא שנשארה שארית של 300cc והוחלט להחזירה לקטטר לעוד 7 ימים(עד יום שני הבא).שאלתי היא אם נהוג להשאיר עם קטטרת לפרק זמן כה ממושך לאחר פגיעה בשלפוחית? האם אחרי ניתוחים כאלה וסיבוך כזה ניתן לחזור למתן שתן עצמוני או שיכול להיות סיכון של נזק בלתי הפיך? כשאני מפנה שאלה לרופאים המנתחים הם אומרים שהכול בסדר ויהיה בסדר, אך זה לא מנחם כי איני רוצה להיות במצב שאימי מחוברת לצינורות למשך חייה. מודה לך מראש על תשובה לשאלותיי.

14/04/2010 | 12:59 | מאת: ד"ר קונדריאה

השארת הקטטר הראשונה היתה לאפשר את החלמת כיס השתן. השניה היא עקב חוסר התרוקנות הכיס עקב הניתוח. במידה ולא תוכל להטיל שתן טוב בעוד 7 ימים יהיה צורך בבדיקה אורודינאמית ואולי גם ניתוח חוזר. בברכה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה