דפקוגרפיה ועצירות

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

07/04/2010 | 19:28 | מאת: זוקי

בת 50 .בריאה בדרך כלל, פרט לבעית היפותירואיד. אין בעיות מיוחדות .סובלת מעצירות ,שמתבטאת בקושי ביציאות , ולאו דווקא במספר פעמי היציאות, שזה נשאר רגיל. הבעיה כרגע לא ממש חמורה .יש תקופות ,שמתבטאת יותר. קולונוסקופיה תקינה. בנוסף סובלת מדליפת שתן במאמץ, התעטשות ,ואחרי ההתרוקנות נשאר זרם נוסף של שתן. הופנתי לבירור צניחת איברי האגן ,ואחת הבדיקות שבצועה בי זו דפקוגרפיה. הנה התוצאות אשמח לחוות דעתך: מסקנות :בכיווץהרמה תקינה של הרקטום במאמץ נראית חוסר פתיחה של הזוית האנורקטלית.בנוסף מודגמים פתיחה של פי הטבעת והופעה של רקטוצלה קדמי בינוני שאינו מתרוקן. התרוקנות חלקית של הרקטום. אבחנות:moderate size anterior rectocele 2-paradoxical contracition of pubo rectal muscle anismus שאלתי, האם חובה נתוח, כי הסבל הוא לא כזה חמור, ואם צריך מה מידת הצלחת הניתוח- רקטוצלה?מה חסרונות הניתוח?באיזה שיטה מתבצע?מה הסיכונים? האם עלול לפגוע בחיי המין, בחדירה או אי נוחות במין,האם עלולות לצוץ בעיות בעקבות הניתוח ,שלא היו קיימות קודם? הרבה תודה על הסבלנות ותשומת הלב

10/04/2010 | 16:59 | מאת: ד"ר קונדריאה

אין שום חובה לעבור ניתוח שכן מדובר באיכות חיים ואת המחליטה את עוצמת ההפרעה. הניתוח יכול לתקן גם את הדליפה במאמץ וגם את הרקטוצל אשר בסיכוי טוב ישפר את ההפרעה ביציאות. יש מספר דרכים לשפר את הרקטוצל ויש לבחון בזהירות איזו המתאימה ביותר לך. בברכה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה