לקראת ניתוח

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

24/05/2009 | 22:15 | מאת: הבן האוהב

שלום רב אמי צריכה לעבור ניתוח להרמת דרכי השתן בעוד כשבועיים. אמי בת כ 68, מקבלת תקופה להורדת כולסטרול (simvastatin).רצינו לשאול מספר שאלות: 1. האם יש קשר בין הצורך לניתוח זה לבין העובדה שהיא יחסית נותנת שתן בפרקי זמן קצרים יחסית. 2. בעוד כשבוע היא צריכה לעשות בדיקה לקראת הניתוח (cystaull?). האם אפשר לקבל מעט פרטים על הבדיקה זו. נאמר לה שבד"כ הבדיקה נעשת בסמוך (יום לפני) הניתוח. האם ישנה חשיבות לפער הימים בין הבדיקה לניתוח? 3. אני מבין שניתן לעשות את הניתוח מהבטן או מהנרתיק. מה נהוג בד"כ לעשות? מתי הרופאים יקבעו את אופן הניתוח? האם בבדיקה? מה הסיכונים של כל אחת מהאפשרויות? מה מומלץ? 4. אמא של אמי, נפטרה מסרטן הרחם. אמי כיום אינה סובלת ממחלה זו. האם מומלץ להוציא את הרחם בניתוח זה ? מה הסיכוי הסטטיסטי שהיא תחלה במחלה זו לאחר מחלתה של אימה. 5. שמעתי על מקרה של אשה מסוימת שעשתה את הניתוח הזה , ולאחר זמן מה הייתה צריכה לעבור שוב ניתוח דומה על מנת שהרופאים ישימו לה רשת מסוימת. האם ניתן לקבל הסבר על הרשת. האם בד"כ שמים את הרשת? האם יש קשר בין הרשת הזו לבין אופן הניתוח, בהמשך לשאלה 3. 6. האם אפשר לקבל פרטים על תהליך ההתאוששות - כמה זמן נארך, מה המגבלות שיחולו עליה בתקופה זו? ברצוני להודות לכם מאד בשלב זה הבן האוהב

28/05/2009 | 09:23 | מאת: ד"ר קונדריאה

שאלותיך מצוינות. על מנת לענות יש צורך בפרטים רבים נוספים שכן יש סוגי צניחה רבים ואפשרויות טיפוליות רבות הצריכות להיות מותאמות ספציפית למטופלת. עליך לפנות עם כול שאלות אלו לרופא המנתח. בהצלחה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה