שלפוחית היפוטונית-אטונית

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

12/01/2004 | 23:11 | מאת: לילי

אני נפגעתי בתאונת דרכים פגיעה בלט דיסק בחוליות אחרונות.עם נגיעה בשק. מאז יש לי בעיות בעצירות שתן. באורודינמית אחת הובחנה שלפוחית אטונית.ובשניה היפוטונית.הבדיקות נעשו כמעט באותו זמן. מה ההבדל? האם הבעיה בשלפוחית היא מעצם הפגיעה בגב?לעולם לא סבלי מבעיה כזו.וגם שהתלוננתי בהתחלה לא היתה תשובה חד משמעית שהצביע על בעיה מסויימת.רק לאחר שנה וחצי ראו את הבעיה באורודינמי. ומה קשור כל זה לבעיית היציאות שאייני חשה?וגם לאי תחושה פריאונלי?כלומר כל איזור הישבן.אנא דעתך בעניין

14/01/2004 | 09:16 | מאת: ד"ר קונדריאה

שלפוחית היפוטונית ואטונית הן דרגות חומרה שונות של אותה הבעיה. שלפוחית שלא מתכווצת לצורך התרוקנות. בהחלט יתכן קשר בין נזק לעמוד השדרה והפרעה בתיפקוד ריצפת האגן (שלפוחית אטונית והפרעות בתחושה והתרוקנות צואה) ע"מ לאבחן ולטפל יש לעבור בנוסף לאורודינמיקה הערכה נוירולוגית מלאה ויעוץ כולל לדוגמא ע"י פורום ריצפת אגן הכולל אורוגינקולוג פרוקטולוג גסטרואנטרולוג אורולוג וכו. בברכה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה