טפטוף שתן

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

11/12/2003 | 11:04 | מאת: הילי

לכבוד ד"ר דוד גורדון שלום רב, אני בת 36 אמא לשני ילדים , שניהם נולדו בניתוח קיסרי. לאחר לידת הילד השני לפני כ-18 חודש , החלתי לשים לב ששלפוחית השתן שלי פחות עמידה בפני התאפקויות ארוכות טווח. אם תופיע תחושת מתן שתן , עליי להשתדל לא להתאפק (בערך כחצי שעה עד 45 דקות) כי אחרת אני מגיעה לשירותים מעט רטובה. אין מדובר בחוסר שליטה מובהק ,ולא בכל מקום אך בהיותי בבית זה בהחלט יכול לקרות . האם עליי לבדוק את הנושא לעומק ? . האם אלו הם סימנים מקדימים של תופעת בריחת שתן בלתי רצונית? בכבוד רב הילי

31/12/2003 | 11:38 | מאת: ד"ר קונדריאה

יתכן ומדובר בדלקת בשלפוחית ויש לשלול זאת. לחילופין אנו יודעים שלידות גורמות נזק לריצפת האגן והתופעות המתוארות מתאימות לכך. כדאי לך להבדק מכוון שיש אמצעים שמרניים (תרגול , משקוליות, ביופידבק) שיש להם סיכו י יפה לשפר את מצבך בברכה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה