שיקום דיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/10/2002 | 18:34 | מאת: יחזקאל

הנני סובל מקול גבוה מאוד וציצני עוד מגיל ההתבגרות. כיום אני מעל גיל 40 ואינני מסוגל להמשיך ולנהל את חיי בצורה כזו, נהפכתי למסוגר ממעט בדיבור בגלל הבושה וסובל מדכאון. אני זקוק בדחיפות ליעוץ בנושא. אנא הפנו אותי לגוף המטפל בבעיות מסוג זה. תודה,

07/10/2002 | 15:13 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

לפי תאורך, נראה כי אתא סובל מקול הנקרא "פלסטו". זה קול גבוה (הנשמע כמו קול של ילדה) אצל גבר בוגר. מכיוון שעברת כבא את גיל 40, הייתי מציע, בשלב הראשון לפנות לרופא אא"ג, על מנת לוודא שמערכת הפקת הדיבור שלך תקינה ואין סיבה אנטומית או נוירולוגית לבעיית הקול. לאחר בדיקת הרופא עליך לפנות לקלינאי תקשורת העוסק בהפרעות קול, כיוון שקלינאי התקשורת בעלי ידע ונסיון בטיפול בבעיה זו. במקרים רבים ניתן לטפל בבעיה זו בתוך זמן קצר וללא חזרה של הבעיה (מתוך הנחה שמערכת הפקת הדיבור תקינה). אתה יכול לפנות לאגודת קלינאי התקשורת על מנת למצוא מטפל באזור מגורך העוסק בתחום הקול (טלפון: 9217815) אל תמתין, חבל לעקב את הטיפול בנושא. הדבר גורם סבל מיותר. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה