גמגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

03/10/2002 | 20:41 | מאת: מירה

לד"ר עופר אמיר, בהמשך לשאלתי - הקלינאית תקשורת הזמינה אותי לפגישה חד פעמית (פגישת אבחון) וביקשה כמובן הפניה מרופא ילדים. רופא הילדים ביקש ממני להמתין עוד מס' חודשים וטען כי הילדה מאד קטנה ושזה כרגע מאד מיותר. הוא אמר שזה יכול לחלוף ופשוט שנתאזר בסבלנות. רציתי לשאול את דעתך , האם גם אתה חושב שכדאי לחכות והאם זוהי באמת יכולה להיות תופעה חולפת או שללכת לאבחון לא יכול להזיק ורק לזרז את הענין אם יהיה צורך בטיפול. אשמח לקבל את תשובתך המקצועית. מירה

07/10/2002 | 15:07 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

מצטער, אך לא ראיתי את התוספת שלך לפני שעניתי לשאלה הקודמת. ולעניין, אני חולק על דעת הרופא. לדעתי, אם ההורים מוטרדים מהנושא, כדאי לפנות לאבחון על מנת לקבל מידע והדרכה. אמנם במקרים רבים הגמגום עובר ללא צורך בטיפול, אך החודשים הללו יכולים להוות תקופה מלחיצה להורים ואף לילד. האבחון, בפני עצמו לא יכול בשום אופן לגרום בעיה או החמרה בגמגום ולכן אין סיבה להמנע ממנו (למעט העלות הכספית שלו). למרות כל זאת, כפי שציינתי בתשובתי הקודמת, אחוז גבוה מהילדים המגמגמים בגיל זה (כ80%) מפסיקים לגמגם, גם ללא טיפול.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה