גמגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

03/10/2002 | 20:36 | מאת: מירה

לד"ר עופר אמיר שלום רב, אצל ביתי בת השנתיים ושבעה חודשים החל לפני כחודשיים הפרעה בשטף הדיבור. היא החלה פתאום "לגמגם" (בעיקר מושכת את ההברה הראשונה שלה המילה בתחילת מילה) לדוגמא: א........ני רוצה ל.........אכול. הדבר מאד הדאיג אותי ולכן התעניינתי האם יש צורך בטיפול ומה ניתן לעשות. בין היתר פניתי לקלינאית תקשורת והסברתי לה בדיוק את המצב.

07/10/2002 | 15:03 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

נו... ומה אמרה לך הקלינאית?... בעיקרון, כחמישה אחוז מהילדים בגיל זה עוברים שלב של גמגום. במרבית המקרים זה חולף בתוך חודשים ספורים. יש לקחת בחשבון גורמים רבים כגון: רקע משפחתי, גמגום במשפחה, התפתחות כללית של הילדה, מידת ההפרעה של הנושא לתקשורתיות של הילדה, מודעות שלה, מידת המתח שהדבר יוצר אצל ההורים ועוד. מתוך הנחה שבמישפחתכם אין הסטוריה של גמגום, בשלב זה אני הייתי מציע להמתין חודש-חודשיים נוספים. אם הבעיה אינה משתפרת באופן משמעותי או אם הגמגום מחריף, יש מקום לשקול פניה לאבחום אצל קלינאי תקשורת העוסק בגמגום על מנת לקבל הכוונה אישית והדרכה לילדה ובעיקר ללמוד על דרכים בהם אתם יכולים לסייע לה ולהפחית את הסיכוי להחמרה. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה