עזרה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

03/10/2002 | 09:53 | מאת: אלמונית

שלום רב אני דיי אובדת עיצות יש לי ילד בן 4.5 ותאומים בני 2.5 הילד הגדול עד גיל.5 3 סבל מירידה בשמיעה של 50% ולפני שנה עשה נתוח כפתורים בכל זאת יש אחור גדול בהתפתחות שפה וגם בעיות מוטוריות עדינה וגסה שאלתי לך הילד בעל אוצר מילים מעל הגיל אבל מבחינה חברתית אין לו יכולת להתחבר לילדים בגילו אלא רק עם מבוגרים ומבחינת הבנה מראה קושי(קשה לו להעביר את הידע שלו החוצה) האם יש חוגים שיכולים לעזור לו ביצירת קשרים והקניית בטחון עצמי חוגים עם ילדים ברמתו (מטופל קלנאית +מרפאה בעיסוק) או חוג התעמלות והאם אני צריכה לקחת אותו לפסיכולוג . אודה לתשובה

07/10/2002 | 14:58 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

אני מתקשה מעט לענות לשאלתך. א ני מבין שלמרות הטיפול שבנך מקבל אצל קלינאית ומרפאה בעיסוק, עדיין קיימת בעיה תקשורתית וחברתית. אני לא מכיר חוגים המתייחסים לנושא בגיל הרך, אך יתכן וחוגי דרמה למינהם יכולים לתרום בכיוון של הבעה בדרכים חלופיות. לגבי שאלתך האם יש מקום לפנות לפסיכולוג, נראה לי שיותר נכון יהיה להפנות את השאלה לקלינאית המטפלת, מכיוון שהיא מכירה את הילד ויכולה לומר ביתר דיוק האם הבעיה התקשורתית-חברתית שלו נובעת מקושי שפתי או מקושי רגשי. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה