קשיי דיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

29/09/2002 | 23:54 | מאת: יוסי

שלום דוקטור אימי עברה אירוע מוחי וכתוצאה מהאירוע המוחי קשה לה לדבר. הרבה מילים היא לא מצליחה לבטא שאלתי היא אם היא תוכל לשוב ולדבר רגיל ? ואם כן כמה זמן זה יכול לקחת. תודה מראש יוסי

30/09/2002 | 09:24 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

אני מניח שאמך מטופלת ע"י צוות רפואי ונבדקת, בין היתר, ע"י קלינאי תקשורת. במרבית המקרים יש שיפור ביכולת לדבר לאחר ארוע מוחי אשר פגע באחד ממרכזי השפה והדיבור במוח. השיפור מתרחש בתוך מספר חודשים מרגע הארוע ויכול להיות הדרגתי וממושך. מידת השיפור ומשך הזמן משתנים מאדם לאדם; הם תלויים בחומרת הפגיעה, במצב הגופני והנפשי ובגורמים רבים נוספים. קיימים מרכזים המתמחים בטיפול בנושא זה, כאשר הידוע בתחום הוא "בית לוינשטיין". אני מניח שהצוות המטפל, המכיר את אימך באופן אישי, יוכל לתת לכם מידע יותר ספציפי ואישי ביחס לאימך ובאשר לסיכויי השיפור שלה. אני מאחל לכם הצלחה והחלמה מלאה

30/09/2002 | 10:00 | מאת: שלמה.ל

יוסי שלום ממליץ לך להכנס לאתר האינטרנט www.hearsay.co.il מתאים בדיוק לשאלתך

30/09/2002 | 13:44 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

כמו בכל נושא, אני הייתי מציע לשמור על ראש פתוח וללמוד על חידושים בתחום, אבל הייתי גם מציע לנהוג בזהירות כאשר מציעים לך דבר חדש, אשר למישהו יש בו עיניין למטרות רווח. דהיינו, בחן היטב האם הדבר מתאים לך, התייעץ עם אנשי המקצוע ורק אז החלט האם הדבר מתאים לך.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה