איחור בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

29/09/2002 | 14:08 | מאת: מינה

בני בן 2.7 שנים נולד פג בשבוע ה- 25 . היה לו עיכוב בהתפתחות המוטורית , הוא הלך רק בגיל שנתיים , בגיל כמעט שנה כבר היה אומר אבא, אמא , סבא , סבתא כך המשיך עד כלפני חודש וחצי כמעט הוא התחיל לחכות אותנו וכל מילה שאומרים לו היום הוא אומר . אני מבקשת ממנו כל מיני משימות הוא עושה והוא מבין . במשחקים : הוא יודע להשחיל מטבעות באורך / ברוחב , הוא יודע להרכיב קוביות , הוא יודע לסדר פאזל מעץ של כל מיני צורות של מכוניות . הוא יודע לסדר פאזל מעץ של הצבעים הוא יודע לשייך כל צבע לתא שלו, הוא יודע לשייך דברים קטנים וגדולים. הוא מתחבר לי רק עם ילדים גדולים בגילאים של 6 ומעלה עד 13 , איתם הוא שמח מוצא את עצמו . רק האיחור בדיבור מדאיג אותי , אומנם בתקופה אחרונה הוא נתן קפיצה מבחינת החיקויים והוא כמעט חוזר על כל מילה ( או אפילו את הצליל של המילה שהו שומע אם היא קשה). פניתי לקלינאית תקשורת היא לא המליצה על כלום היא ביקשה שנחזור אליה בעוד חודשיים רציתי לשמוע את דעתכם בעניין.

30/09/2002 | 09:17 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

את לא מספקת די מידע כדי שניתן יהיה להעריך למה את מתכוונת ב"איחור דיבור" אצל בנך. אם תרצי, את יכולה לתת מספר דוגמאות לדברים שבנך אומר היום. למשל, האם הוא מחבר שתי מילים ביחד (מיוזמתו)? האם הוא יוזם דיבור מעבר לחיקוי של הדברים שאתם אומרים לו? בכל מקרה, אם קיבלתם תשובה שלא סיפקה אתכם מקלינאי תקשורת, אתם זכאים לפנות לקלינאי נוסף לחוות דעת נוספת.

01/10/2002 | 08:11 | מאת: מינה

לד"ר עופר אמיר תודה על הענותך המהירה כן, בני יוזם מילים מעבר לחיקויים לחבר שתי מילים מיוזמתו עדיין לא , כאשר הוא רוצה משהוא הוא קורא לי או למי שבסביבתו ומצביע על הדבר שהוא רוצה. הוא מבין מה שמדברים איתו . אני מנסה ללמד אותו את המספרים למשל אני אומרת אחד הוא אומר שתיים אני אומרת שלוש והוא אומר ארבע וכן האלה עד 6. הוא יושב מול המחשב עם המשחק של קומפי ומתחיל לקרוא לדמויות שיש בשמות שלהם .

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה