קול שנעלם בזמן דיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

28/09/2002 | 18:40 | מאת: ליבי

שלום. אני מורה זה שנתיים. מגיל צעיר קורה לי שאחרי הקראת סיפור או סתם שיחה נעלם לי הקול לכמה שניות. גם היום כאשר אני מלמדת אני מצנזרת בדיבור כדי שלא "אתקע". יש לי גם נטייה לחלות בוירוס ש"מתלבש" על מיתרי הקול שלי ואז שבוע שאינני יכולה לדבר. האם בעיה זו קשורה לצורת הדיבור שלי? ואם כן, האם קלינאית תקשורת יכולה לטפל בבעייה זו? ודבר נוסף, האם אוכל לעשות טיפולים אלו דרך קופת החולים? תודה.

29/09/2002 | 07:41 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

זה בהחלט נשמע כמו בעיה שקשורה לאופן בו את מדברת, ולכן זה בתחום הטיפול של קלינאי תקשורת. ראשית עליך לפנות לרופא אא"ג, על מנת להעריך האם יש בעיה במיתרים אשר מצדיקה התערבות רפואית, לפני שאת מגיעה לקלינאי תקשורת. ואז, לאחר בדיקת הרופא עליך לפנות לקלינאי/ת תקשורת העוסק/ת ב"הפרעות קול". ניתן לפנות לטיפול דרך קופ"ח או באופן פרטי. בשל היותך מורה, את תקבלי החזר עבור הטיפולים בכל מסלול טיפולי בו תבחרי. חבל להזניח את הנושא, טפלי בבעיה בהקדם. היות ואת צעירה וכבר סובלת מהבעיה, כדאי לקבל הדרכה מקצועית כבר עכשיו על מנת שלא תחמירי את הבעיה עם השנים. בהצלחה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה