חיך שסוע-תינוק

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

23/09/2002 | 16:10 | מאת: מתן

האם תינוק שנולד עם חיך שסוע מחיב שיהיו לו בעיות בדיבור והתפתחות הדיבור? האם מחיב בעיות אוזניים? כמה זמן לאחר הניתוח וכמה פעמים בשבוע או חודש נפגשים עם קלינאי/ת תקשורת לצורך טיפול בדיבור? מי באזור חיפה או בכלל בכל הארץ הוא קלינאי/ת תקשורת שמומחה בטיפול שכזה עם חיך שסוע? איפה בארץ ניתן לקבל מידע או המלצה לגבי מנתח פלסטי מומחה לתיקון חיך שסוע המנתח הטוב ביותר כולל או איפה יש צוות חיך שסוע הטוב ביותר הטוב הכוונה שהתמחה במ' רב של מקרים כאלה?

24/09/2002 | 09:30 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

יש מספר מקומות עם נסיון נרחב בנושא. בבי"ח "מאיר" בכפר-סבא, למשל, יש מחלקה המתמחה בכך. אני מציע לך לפנות לאגודת קלינאי התקשורת שם תוכל לקבל רשימה של קלינאי תקשורת המתמחים בנושא של חיך שסוע וכן רשימה של המוסדות העוסקים בנושא. הטלפון של האגודה הוא: 9217815 אני מניח שאתה מודע לחשיבות של ההתערבות המוקדמת וקבלת ההדרכה בשלבים המוקדים ככל האפשר, כך שלזמן יש חשיבות. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה