התפתחות איטית של דיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

22/09/2002 | 19:16 | מאת: ירדנה

שלום רב יש לי ילד בן 2.7 יש לו אוצר מילים קטן הוא מדבר מספר מילים מועט אבל הוא מבין הכול הוא ילד מקסים שובב ואינו מוצא את מקומו כמובן לא בגדר ההיפראקטיביות (לעשות לו אבחון זה יהיה מיותר כי הילד לא יעבור אותו). שאלתי אליך האם זה לא מאוחר ולציין שאחיו בן 4.5 החל לדבר בגיל 3 וכיום מטופל אצל קלנאית תקשורת האם עכוב שפה יכול להיות תורשתי. אחיו הגדול סובל גם מבעיות מוטוריות (עדינה וגסה) לעומתו בן 2.7 (שהוא תאום) מבחינה מוטורית מעל הממוצע.אשמח לתשובה ולהדרכה בסיסית מה עליי לעשות ולאיזה מומחה אפנה. תודה רבה וחג שמח

24/09/2002 | 09:21 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

לילד בן 2:7 כבר אמור להיות אוצר מילים של כ 200 מילים, כך שנראה שבנך אכן מעט מאחר בהתפתחות הדיבור שלו. אני שמח לראות שאת רגישה לנושא ומעוניינת לטפל בכך בשלב מוקדם - הדבר יהיה רק לטובתו של הילד. על סמך הנתונים שפרטת, נראה לי כי כדאי לפנות להערכה אצל קלינאי תקשורת ולבחון האם הוא מתפתח באופן מעט איטי, אך עדיין בתחום הנורמה, או שמא יש מקום להתערבות טיפולית. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה