דיבור לא ברור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

22/09/2002 | 18:42 | מאת: עמירה

דיבור לא ברור יש לי ילד בן חמש וחצי ויש לו דיבור לא ברור אבל לא כל הזמן שהוא רוצה להגיד תשובות מהירות זה יוצא לו לא ברור שהוא כועס גם לא יוצא ברור הדיבור הוא בגן חובה ושהוא רוצה להוכיח את עצמו יוצא לו דיבור כוחני מאוד ממש כמו של גבר מה עושים?

24/09/2002 | 09:17 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

הגדרה שלך של: "דיבור לא ברור" לא ממש מסבירה מה הקושי שלו. בכל מקרה: ילד בגיל זה אמור כבר לדבר באופן ברור מאוד ולהגות את מרבית הצלילים של השפה באופן תקין, כך שאם נראה לך שהוא מתקשה להפיק דיבור ברור (ואפילו אם הדבר קורה באופן לא עיקבי) נראה לי שכדאי לפנות לאבחון אצל קלינאי תקשורת (דרך קופ"ח או באופן פרטי). שם יוכלו לבחון אותו באופן יותר יסודי ולומר לך האם השיבושים שלו הם רגילים ונובעים רק מכך שהוא "מתרגש או כועס" או שיש מקום להתייחסות לנושא. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה