ילדה בת 5 המסרבת לדבר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/09/2002 | 06:05 | מאת: רונן

שלום לפני כשנה שמתי לב כי בתי מסרבת לדבר עם הגננת. תופעה זו התפתחה לרמה מדאיגה, כאשר כיום היא אינה מדברת עם אף אחד חוץ מהוריה, אחיותיה וחברים בגן. הא טוענת כי היא לא מוצאת את המילים ומסתפקת בהנהון לכן ולא עם הראש. בבית ובין חבריה היא רעשנית ופעילה - כמו כל ילד אחר. ניתן להוסיף כי בנוכחות אדם זר הפונה אליה היא תלחש את התשובות והבקשות למי שהיא כן מוכנה לדבר עימו ותפציר בו שיעביר את המסר עבורה. האם התופעה הנה טבעית וחולפת או שמה מחייבת טיפול ? תודה על ההתייחסות.

18/09/2002 | 08:32 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

המצב אותו אתה מתאר אינו ברור לי לחלוטין. נראה כי למעשה אתה טוען שהילדה כלל אינה מדברת עם מבוגרים (למעט ההורים). עם זאת, לא הסברת איך היא מסתדרת בגן (כאשר היא זקוקה לדבר מה מהגננת), מה עושה הגננת עם הילדה ה"שתקנית", ומה התפתח בנושא במהלך השנה האחרונה. מה הפתרונות שמצאתם לכך, עד כה, על מנת שתוכל לתקשר עם סביבת המבוגרים כאשר אתם אינכם בסביבה? למרות שניתן לטעון שהיא פשוט "ביישנית", אני לא הייתי משאיר את הדבר ליד המקרה. נראה לי כי כדאי לפנות לאבחון על מנת להעריך את הנושא באופן מסודר. לדעתי כדאי לפנות לפסיכולוג ילדים על מנת להעריך מהם הדברים המעכבים אותה ביצירת קשר מילולי עם המבוגרים הסובבים אותה. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה