שימוש בג'יבריש

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

14/09/2002 | 22:31 | מאת: הדר

בני בן שנתיים וחצי. בונה משפטחם של עד 5 מילים. אני מבינה אותו מצויין, אולם צריכה לתרגם את דיבורו לאחרים. אולם, כאשר הוא רוצה לומר משהו במהירות, או שנשאל שאלות מורכבות ע"י זרים, הוא עונה בג'יבריש, במהירות ובאינטונציה משתנה. האם עלי לפנות לקלינאית תקשורת או להמתין?

18/09/2002 | 08:24 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

התאור שלך נשמע מתאים להתפתחות תקינה של ילד בגיל זה. אמנם, ישנם ילדים בגיל שנתיים וחצי אשר יכולים לדבר באופן ברור ואף "לנהל שיחה", אך מידת השונות בין הילדים בגילאים הללו היא גדולה ולכן אני לא רואה סיבה לדאגה על סמך התאור שלך. עם זאת, אם נראה לך שהשיבושים שלו מפריעים לדיבור שלו באופן חריג, כדאי לפנות להערכה אצל קלינאי תקשורת (דרך קופ"ח) על מנת להסיר ספק או להרגע.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה