צרידות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

14/09/2002 | 18:05 | מאת: יוספה

ילדתי בת 4 וחצי סובלת מצרידות קשה מאוד לפעמים עד אובדן הקול לחלוטין. אין היא צועקת או בוכה יותר מילדים בני גילה, כמו כן שמיעתה תקינה. האם ניתן לטפל בבעיה בגילה

18/09/2002 | 08:21 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

בגיל זה קשה לקיים טיפול קול מסודר ובד"כ מקובל להתחיל טיפולי קול בגיל יותר מאוחר. מרבית קלינאי התקשורת חשים כי הצלחת טיפול-קול בגיל כה מוקדם היא מוגבלת מאוד ולעיתים אינה מצדיקה את המאמץ. עם זאת, אם הצרידות היא ממושכת, חובה לפנות לרופא אא"ג לשם ביצוע בדיקה לרינגוסקופית (בדיקה של מיתרי הקול) על מנת לברר מדוע הילדה כה צרודה. יש חשיבות לבצע את הבדיקה, ללא קשר אם תחליטו, בסופו של דבר, לפנות לטיפול או לא. בהצלחה

24/09/2002 | 01:34 | מאת: מוטי

שלום! יש לי בן בכיתה י"א בישיבה תיכונית. הקול שלו צרוד. בכל פעם שהוא והחבר'ה שרים או שהוא לומד בקול ברציפות (שעתיים שלוש)הוא מאבד את קולו לגמרי. אני מניח שהוא משתמש לא נכון במיתרי הקול. אנחנו ירושלמים והוא לומד בתל אביב. כמו כן אנחנו חברי קופ"ח מאוחדת (עדיף) מה ניתן לעשות ? תודה!!!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה