ליקוי קל

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/09/2002 | 11:06 | מאת: חגית

האם ניתן לתקן שיבושים בהגיה כגון ש' שורקת או לשון שיוצאת החוצה כתוצאה מליקוי במבנה הלסת אצל בחור בשנות העשרים, על ידי קלינאית תקשורת. מבלי לתקן את מבנה הלסת שלשם כך צריך ניתוח, תודה רבה

05/09/2002 | 14:13 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

התשובה לכך מורכבת ותלויה במצב האנטומי של מבנה הלסת, הפה ומערכת השרירים באיזור הפה. במקרים רבים ניתן ללמוד לבצע "פיצויים" ולהפיק את האותיות השורקות באופן תקין (פחות או יותר) גם כאשר יש מבנה לא תקין. לעומת זאת, יש מקרים שבהם הפיצוי בלתי אפשרי בשל מבנה אשר חורג מהנורמה באופן שלא מאפשר את התנועות והתנוחות הנחוצות. כדי לדעת אם הדבר אפשרי במקרה של הבחור בו אנו עוסקים, יש צורך לשלב התייעצות עם רופא המתמחה בנושא ועם קלינאי תקשורת. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה