2 שפות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

04/09/2002 | 14:11 | מאת: הלן

שפת האם שלי רוסית אצל בעלי- עברית יש לנו תינוק בן 3 חודשים . בעלי מתנגד בתוקף שהורים שלי ידברו איתו רוסית, הוא אומר שזה מבלבל את הילד. אבל ההורים שלי כמאט לא יודעים עברית. מה לנתק אותם מהילד? אני דווקה חושבת שהוא ישלות ב 2 שפות בזכות זה.

05/09/2002 | 09:13 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

אם לילד אין בעיות התפתחותיות, אין כל סיבה למנוע ממנו לשמוע שתי שפות. הדבר לא "יבלבל את הילד". להיפך, הילד יוכל לרכוש את שתי השפות באופן נורמלי. אין כל סיבה למנוע מסבא וסבתא לדבר עם הילד רוסית. עם זאת, כדי שהילד יהפוך ל"דו-לשוני" יש לדבר איתו באופן עיקבי בשתי השפות, ולא רק בסופי שבוע. כך, שאם לך ולהורים שלך יותר נוח לדבר איתו ברוסית, ולאבא יותר נוח לדבר איתו בעברית, אתם יכולים לעשות זאת. הילד ירכוש את שתי השפות ורק ירויח מהעניין. הסיבה היחידה לא לדבר עם ילד בשתי שפות היא כאשר יש לילד בעיות שפתיות או התפתחותיות אחרות. וכפי שציינתי, אם לילד אין בעיות כאלה, אין כל חשש.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה