סבא

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

04/09/2002 | 04:36 | מאת: ערן

אחיין שלי בן 2.5 מתעקש להגיד GABA ולא סבא. הוא יודע לבטא את ההברות (סע-בא) אבל לחוד ולא כמילה ,הוא לא מסכים .איך אפשר לנסות שיגיד נורמלי ? תודה מראש

04/09/2002 | 11:32 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

לבקשתה של פרידה, אשר יצאה לחופשה, אני אמלא את מקומה בזמן הקרוב... ולשאלתך... אם הילד יכול להגות את הצלילים באופן מבודד, אך לא מעוניין לחבר אותם למלה "תקינה", אין בשלב זה זה, כל סיבה לדאגה. מתוך הנחה שזה השיבוש היחיד שהילד מבצע, נראה שהדבר רגיל לחלוטין לילד בגיל זה. אין מקום לנסות "לגרום לו" להגיד את זה "נכון". להיפך... הדבר יגרום לו לתחושת אנטגוניזם. פשוט הניחו לנושא, ותהנו מ"שפת התינוקות שלו".

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה