הגייה לא נכונה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/08/2002 | 09:43 | מאת: OK

שלום רב, בתי בת ארבע וחצי מדברת ברור ושוטף. הבעיה היחידה שיש לה היא בהגיית האות "ש". היא הוגה את האות עם הלשון ולא עם השפתיים. יש לציין שהיא עדיין עם מוצץ . האם היא בגיל המתאים לבידקה וטיפול אצל קלינאית תקשורת? בתודה מראש אסנת

19/08/2002 | 23:24 | מאת: עדן

גם לאח שלי היתה בעיה כזאת, הבעיה עברה בסביבות גיל 6 ללא טיפול. אני חושבת שאמרו לאמא שלי שזה קשור למוצץ אבל אני לא בטוחה.

זה הגיל המתאים להפסיק עם המוצץ, בהמשך ובסביבות גיל 5, בהיותה בגן חובה יהיה זמן צתאים לטיפול אצל קלינאי תקשורת. תוכלי לפנות גם עכשיו לאיבחון וקבלת הדרכה, לא דחוף. לדעתי עדיין מוקדם לטיפול אבל בהחלט זה גיל מתאים להפסקת המוצץ, כמובן בהתחשב במשך שעות השימוש במוצץ ובאופן הדרגתי או בפעם אחת, תלוי בילדה ובכם.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה