בעיות בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/08/2002 | 12:32 | מאת: שירה

אני בת 27, מאז ומתמיד הייתה לי בעייה בדיבור, יש לי נטייה לדבר במהירות גבוהה, לבלוע מילים, ולדבר בצורה לא ברורה. מדי פעם אני גם מגמגמת ואף הופכת מילים ,לדוגמא חשד, במקום חדש וכו'. תופעות אלו אינן מתקיימות כל הזמן אך לעיתים קרובות, כאשר אני מתרגשת, עייפה וכו' האם ואם כן כיצד ניתן לטפל בתופעות אלו?? תודה שירה

08/08/2002 | 00:47 | מאת: ירדן

שירה שלום ! אני ממליצה לך מאוד לא לגשת לטיפול. בילדותי גם אני דיברתי מהר מאוד , בגיל 11 היפנו אותי לקלינאית תקשורת שתלמד אותי לדבר לאט ומאז השתבש לי הכל. הקלינאית גרמה לי לגמגום שלא היה עד אז. כיום אני בת 22 הגמגום לא עבר למרות טיפולים רבים ושונים שעברתי, הגמגום משבש לי מאוד את חיי. אני ממליצה לך להמשיך לחיות עם דיבור מהיר ולא לסבול כל חייך מגימגום. בהצלחה ירדן

08/08/2002 | 13:12 | מאת: שרון

היי שירה אני בן 32. לפני כשנתיים הייתי בטיפול בגמגום במכון לטיפול בתקשורת של הקלינאית ברברה דם. היתה מישהי בטיפול עם בעייה דומה לשלך. היא דיברה ממש מהר ובלעה מילים וממש היה קשה להבין מה היא אומרת - למרות שהיא לא גימגמה. אני יודע שהטיפול שם עזר לה. אני לא מתכוון להמליץ על הטיפול הנ"ל משום שהוא כלל לא עזר לטפל בבעיית הגמגום שלי. בכל אופן - האם טיפלת בבעייה עד היום או שרק לאחרונה היא החלה להטריד אותך? לגבי בת ה-22 שכתבה לך , לא נראה לי שטיפול בבעייה אצל קלינאית תקשורת יגרום לך לגמגום . שרון

09/08/2002 | 01:57 | מאת: ירדן

לא התכוונתי לכך שאם תפני לטיפול תתחילי לגמגם אלא שלפעמים ( כמו במקרה שלי ) הטיפול שהיה אצל קלינאית תקשורת טובה גרם לנזק - גמגום. הפניה לטיפול בבעית הדיבור המהיר שלי היתה הטעות הכי גדולה שלי, והיא משפיעה מאוד על חיי. רק רציתי שתדעי שטיפול יכול לגרום לפעמים לנזק ולא רק לשיפור ולכן צריך לחשוב טוב לפני שפונים לטיפול. (לגבי הטיפול אצל ברברה דם אני מסכימה עם שרון שהוא לא יעיל.) ירדן

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה