ליקוי שמיעתי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

03/08/2002 | 10:27 | מאת: חיילת

בצבא נתגלה לי ליקוי בשמיעה בשתי האוזניים (אני עדיין משרתת)- לא ידוע ממה נובע הליקוי. בתחילה הירידה בשמיעה הייתה פרוגרסיבית, אך לאחר טיפול בסטרואידים הסף התייצב על 35-40 ד"ב בדיבור וכ-90 ד"ב בטונים הגבוהים. שאלותי: 1. האם ירידה זו מצריכה מכשירי שמיעה? 2. האם על ירידה כזו מורידים פרופיל בצבא (כרגע יש לי פרופיל 82)? 3. האם הצבא מספק מכשירי שמיעה?

הצורך במכשיר שמיעה בשמיעה כפי שתארת תלוי במידה ואת חשה קושי בהבנת דיבור ובמעקב אחר שיחה בין מספר אנשים באותו זמן. באשר לכיסוי הוצאות ופרופיל אליך לפנות לרשויות הצבא, ישנו מכון הרעש בבסיס הצבאי בתה"ש, שם תוכלי לקבל תשובות, תפני שם לקלינאית תקשורת עידית רשף. תעקבי אחר שינויים בשמיעה, והאם יש הבדל בין האוזניים? במידה והירידה חד צדדית בפגיעה בתפקוד קטנה בהרבה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה